Cele mai bune aparate de aer condiționat din România

Vara este cel mai fierbinte anotimp al anului, cu temperaturi ridicate care pot fi de nesuportat ziua și noaptea, într-o asemenea măsură încât ne este greu să dormim. Aparatele de aer condiționat ne ajută să ne răcorim casa, ceea ce contribuie la un efect pozitiv asupra sănătății noastre. Prin urmare, cumpărarea unuia dintre aceste sisteme de aer condiționat este o idee foarte bună. Printre cele mai renumite modele se numără Mitsubishi MSZ-DM25VA. Aparat de aer condiționat cu eficiență energetică A +, care vă va ajuta să vă țineți sub control factura de energie electrică. Dacă preferați un model care vă permite să vă odihniți confortabil noaptea, vă recomandăm Fujitsu ASYG12LMCE. Are un nivel de zgomot redus și o funcție pentru aerul rece și cald, astfel încât poate fi util pe tot parcursul anului.

Recenzii ale celor mai bune aparate de aer condiționat

Mai jos este o listă completă a produselor selectate și recomandate pe care le-am pregătit. Luând în considerare caracteristici precum calitatea, eficiența, designul și prețul pieței, printre alți factori. Pentru a putea face cea mai potrivită alegere în funcție de nevoile dumneavoastră.

1. Aparat de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DM25VA

Aparat de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DM25VA
Vezi prețul

Dacă sunteți în căutarea unui aparat de aer condiționat bun, vă recomandăm acest model practic și flexibil, cu care vă puteți bucura de o atmosferă plăcută în casa dvs., indiferent de anotimp, întrucât acesta este un aparat de aer condiționat care are funcție de răcire sau încălzire.

Acest aparat de aer condiționat Mitsubishi este un model recomandat pentru un nivel bun de eficiență energetică, care menține consumul controlat de energie electrică grație clasificării A +. Funcționează cu o putere rece de 2,5 kW și o căldură de 3,15 kW.

Acest model include un filtru ionizator pentru purificarea aerului, cu care puteți asigura un mediu liber de bacterii și alți alergeni, cum ar fi polenul, pentru a obține un aer mai curat.

Este foarte important să fiți conștienți de nivelul de protecție oferit de dispozitiv, așa că vă recomandăm acest aparat de aer condiționat Mitsubishi, care include un filtru practic de aer.

Eficiență: acest model oferă o eficiență energetică A + / A +, astfel încât să puteți menține un consum controlat care să respecte mediul.

Aer condiționat: Acesta este un aer condiționat ideal pentru tot anul, deoarece vă oferă funcția de aer rece și cald pentru a alege în funcție de sezonul anului.

Putere: Acest model vă oferă o sensibilitate termică plăcută și un confort maxim datorită  puterii  cu putere de 3,15 kW.

Filtru: Acesta include un filtru practic de aer care curăță aerul de o mare varietate de bacterii și praf, precum și a altor alergeni.

Smart: Dacă sunteți în căutarea unui model actualizat care să ofere o funcție de gestionare a dispozitivelor inteligente de pe telefonul dvs. mobil, va trebui să căutați un alt model.

2. Aparat de aer conditionat Fujitsu ASYG12LMCE

Vezi prețul

Când suntem gata să căutăm cel mai bun aparat de aer condiționat de pe piață, avem multe modele din care să alegem, așa că trebuie să acordăm o atenție specială principalelor sale caracteristici.

Aerul condiționat al Fujitsu ASYG12LMCE are dimensiunile unității interioare de 87 x 20.4 x 27 cm și cântărește aproximativ 8,5 kg, unitatea exterioară de 26 kg. Sunetul emis de acest aparat de aer condiționat Fujitsu este redus, deci nu va interfera cu sunetul televizorului din cameră.

Pompa de căldură pentru aer condiționat Fujitsu vă permite să folosiți echipamentul tot timpul anului, indiferent de anotimp, deoarece vă permite să răcoriți și să încălziți temperatura din camera dvs.

Pentru a obține cel mai bun aparat de aer condiționat, trebuie să urmați recomandările noastre, luând în considerare următoarele caracteristici:

Flexibilitate: Marca Fujitsu oferă un aparat de aer condiționat universal care vă permite să răciți și să încălziți temperatura camerei.

Putere: Acest model are un motor puternic care are o capacitate de răcire de 3400 de wați și o putere termică de 4000 de wați.

Eficient: Consumul de energie rece este de 0,53 kW, iar la căldură de 0,67 kW, ceea ce conferă un bun rating energetic A +.

3. Aparat de aer condiționat Heinner HAC-12INVB

Aparat de aer condiționat Heinner HAC-12INVB
Vezi prețul

Nivelul sonor este de 53 dB, deci vă puteți odihni confortabil noaptea, deoarece acest model nu generează zgomot puternic care vă poate întrerupe somnul. Acest produs are o capacitate de răcire de 1580 W și o putere termică de 1510 W, ceea ce oferă economii anuale de până la 10% comparativ cu un aparat de aer condiționat de clasă A.

Datorită tehnologiei invertorului, acest dispozitiv permite economii anuale de până la 30% comparativ cu modelele tradiționale. Acest model distribuie aerul într-un mod omogen în aer, deoarece are o ieșire de aer cu capace care se mișcă vertical.

Eficiență: Acest model are un nivel ridicat de clasă de eficiență energetică A +, astfel încât să puteți gestiona facturile de energie electrică.

Climatizare: Acesta este un aparat de aer condiționat cu funcție de aer cald și rece, deci va fi util pe tot parcursul anului.

Putere: Are o putere rece de 1580 W și o putere termică de 1510 W, astfel încât să vă puteți bucura de o atmosferă perfect încălzită.

4. Aparat de aer condiționat DAIKIN FTXB25C

Aparat de aer condiționat DAIKIN FTXB25C
Vezi prețul

Cu aparatul de aer condiționat Daikin FTXB25C vă puteți încălzi casa oricând doriți sau sunteți gata de lucru, datorită faptului că are o programare practică care servește la pornirea sau oprirea dispozitivului la ora specificată.

Are un motor mare care funcționează cu 9000 BTU, reușind să răcească cu ușurință și rapid spații medii precum camera ta. De asemenea, are funcția de aparat de aer condiționat, astfel încât utilizarea sa este excepțională vara, deoarece este capabilă să vă mențină casa caldă iarna.

Acest aparat de aer condiționat Daikin este fabricat cu un tratament anti-eroziune numit „Blue Fin”, care garantează o rezistență maximă la cele mai agresive condiții meteorologice. La rândul său, atât emisiile de CO2, cât și consumul de energie sunt reduse, deci acesta este un model foarte ecologic.

Pentru a putea compara modelele anterioare și a ști dacă acesta este cel mai bun aparat de aer condiționat de până acum, trebuie să îi cunoașteți puterea, flexibilitatea și economiile de energie.

Versatilitate: Are o pompă de căldură care are o funcție de încălzire și răcire într-un singur dispozitiv.

Design: Designul său este elegant și minimalist, care reușește să se armonizeze foarte bine cu decorul casei dvs. și în același timp este foarte ușor de curățat.

Distribuție: Dispune de un sistem practic pentru deplasarea verticală a deflectoarelor de aer, astfel încât să asigure o distribuție uniformă a temperaturii în cameră.

5. Aparat de aer condiționat Carrier Ventus Ultimate

Aparat de aer condiționat Carrier Ventus Ultimate
Vezi prețul

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun aparat de aer condiționat invertor din această listă, vă recomandăm să luați în considerare acest brand divizat Carrier Ventus Ultimate cu tehnologie invertor care optimizează funcționarea dispozitivului, care vă permite să obțineți performanțe excelente și o clasă de eficiență energetică ridicată A ++

De asemenea, include o pompă de căldură practică, care oferă posibilitatea încălzirii camerei datorită funcției de aer cald, care asigură până la 510 m³ / n, care permite o atmosferă plăcută în orice moment.

Acest aparat de aer condiționat invertor garantează un nivel sonor scăzut, deoarece unitatea interioară generează minimum 22 dB și maxim 40 dB. Dimensiunile unității interioare sunt 30 x 81,2 x 19,2 cm, iar unitatea exterioară măsoară aproximativ 55,5 x 77 x 30 cm.

Dacă sunteți în căutarea unui aparat de aer condiționat ieftin, cu caracteristici excelente, vă recomandăm să aruncați o privire la acest model practic.

Putere: La răcire, acest model are un consum nominal de până la 2930 W și încălzire 3450 W.

Sunet: Vă puteți odihni confortabil și fără întrerupere, chiar și atunci când dispozitivul este pornit, datorită unui nivel de zgomot de aproximativ 40 dB.

Eficiență: Are o eficiență energetică ridicată a clasificării A ++, deci este un model care respectă mediul.

6. Aer condiționat LG Standard Plus P12EN

Aer condiționat LG Standard Plus P12EN
Vezi prețul

Acest aparat de aer condiționat LG este un produs foarte economisitor de energie, care are un rating A ++, care vă va permite să mențineți o factură electrică controlată.

Acest dispozitiv iese în evidență ca fiind foarte silențios, astfel încât îl puteți folosi în timp ce dormiți noaptea. De asemenea, include un cronometru practic de 24 de ore, care vă va ajuta să controlați utilizarea dispozitivului, oprindu-l după ora programată. Pe de altă parte, acest dispozitiv are o telecomandă practică care facilitează utilizarea acestuia de pe canapea sau de pe pat.

Datorită ieșirii sale practice de aer, dispozitivul distribuie fluxul în mod optim în interiorul camerei, astfel încât să vă puteți bucura de un mediu perfect controlat. De asemenea, include un filtru antibacterian și o funcție de uscare care protejează bunăstarea consumatorilor. Corpul său interior măsoară 83,7 x 30,8 x 18,9 cm și cântărește aproximativ 8,7 kg.

Majoritatea mărcilor au inclus filtre antibacteriene eficiente și acest model se distinge prin nivelul de protecție a aerului.

Eficiență: Acest aparat de aer condiționat are clasa energetică A ++ pentru răcire și A + în modul de încălzire.

Sigur: Acest model include un filtru practic de aer dublu antibacterian care protejează utilizatorii de posibile boli respiratorii.

Temporizator: Datorită temporizatorului său practic, puteți programa aparatul de aer condiționat în modul automat până la 24 de ore.

Confort: Vă puteți relaxa confortabil chiar și cu dispozitivul pornit, datorită nivelului redus de zgomot.

7. Aparat de aer conditionat portabil Beko 12000 BTU

Vezi prețul

Acest sistem puternic de aer condiționat fără o unitate dublă funcțională de exterior cu răcire de 3,5 kW și încălzire de 3,3 kW oferă performanțe optime pentru schimbarea rapidă a aerului, făcându-l un climatizor eficient din punct de vedere energetic.

Acest aparat de aer condiționat se caracterizează prin lipsa unei unități exterioare, astfel încât doar două deschideri sunt vizibile pe corp, una pentru aspirație și una pentru aerul evacuat.

Printre funcțiile sale programabile, acesta dispune de un mod de ventilație care vă permite să răcoriți camera fără prea mult consum de energie electrică și o funcție de îndepărtare a umezelii, care vă va ajuta să aveți grijă de bunăstarea dvs. și a familiei dumneavoastră. De asemenea, vă puteți odihni liniștit și fără întreruperi datorită nivelului redus de zgomot, care generează până la 64 dB.

Programe: include o serie de programe speciale, printre care se remarcă modul de ventilație și eliminare a umezelii, care îmbunătățește semnificativ experiența utilizatorului.

Silențios: Acest dispozitiv include un sistem care reduce presiunea sonoră minimă la 64 dB, ideal pentru utilizare pe timp de noapte.

Control: Puteți porni și opri dispozitivul de la distanță și din confortul canapelei sau al patului, datorită telecomenzii.

8. Aparat de aer condiționat Panasonic CU-FZ35UKE

Aparat de aer condiționat Panasonic CU-FZ35UKE
Vezi prețul

Dacă sunteți în căutarea unei alternative economice la aparatele de aer condiționat, vă recomandăm acest aparat de aer condiționat cu tehnologie invertor, care oferă consum de energie în modul de răcire de 1090 W și modul de încălzire de 1050 W.

În acest fel, primește clasificarea energetică A în ceea ce privește funcția de încălzire și răcire A ++. Pe de altă parte, acest model include un filtru de aer care păstrează aerul protejat pentru a vă asigura bunăstarea.

Puteți controla acest aparat de aer condiționat Panasonic de la distanță, datorită faptului că include o telecomandă practică. De asemenea, trebuie să ținem cont de faptul că acest model generează maximum 20 dB de zgomot pe unitatea sa interioară la cea mai mare viteză. Măsurătorile unității interioare sunt de aproximativ 19,9 x 85 x 29 cm.

Dacă sunteți în căutarea unei alternative eficiente și economice care să vă ofere o atmosferă plăcută și caldă, vă recomandăm acest aparat de aer condiționat cu funcție de răcire și încălzire.

Eficiență: Acest model are eficiență energetică A ++ pentru răcire și A pentru încălzire.

Puterea: În funcția sa de răcire, acest dispozitiv atinge 3,4 kW și, în funcție de încălzire, ajunge la 3,84 kW, ceea ce asigură o putere mare de funcționare.

Filtru: Acest model include un filtru practic de aer care asigură un mediu curat pentru utilizatori.

9. Aer condiționat FUJITSU ASYG12KMTA

FUJITSU ASYG12KMTA
Vezi prețul

Dacă sunteți în căutarea unui aparat de aer condiționat cu funcționare bună și funcțională de răcire și încălzire a aerului din camera dvs., vă recomandăm acest model practic al mărcii Fujitsu, care datorită puterii sale de 0,96 kW / h atinge un interval de răcire de 770 m3 / h.

Acest model are o eficiență energetică ridicată, atingând un rating ridicat în ambele funcții, cu clasificare A ++ la refrigerare și A la încălzire. Dispozitivul intern, la performanțe maxime, generează un nivel de zgomot de până la 40 dB.

Puteți instala acest model split pe perete datorită dimensiunilor sale de 27,0 x 83,4 x 21,5 cm. Acest model include o telecomandă cu ajutorul căreia puteți utiliza acest dispozitiv de la distanță și din confortul casei dumneavoastră. De asemenea, include un filtru care va menține aerul curat.

Dacă sunteți în căutarea unui model compact de aer condiționat divizat, ideal pentru aerul condiționat al camerei dvs. în caz de frig sau căldură, acest model ar putea fi potrivit pentru dvs.

Eficiență: Acest model eficient include o eficiență energetică ridicată A +++ pentru răcire și A +++ pentru încălzire.

Invertor: Are tehnologie invertor care garantează o funcționare mai eficientă și, prin urmare, un consum mai mic.  

Filtru: Acest model include un filtru care va menține aerul din cameră curat.

10. Daewoo DSB-F0985ELH-VK

Daewoo DSB-F0985ELH-VK
Vezi prețul

Dacă sunteți în căutarea unui aparat de aer condiționat care să includă un cronometru cu până la 24 de ore de funcționare automată, acest model de Daewoo poate fi ideal pentru dvs., deoarece vă puteți relaxa confortabil fără să vă faceți griji că părăsiți dispozitivul.

Acest model funcționează cu o putere nominală de până la 1500 W pentru răcire și 1400 W pentru încălzire, astfel încât consumul maxim pentru încălzire este de 700 W și pentru răcire 800 W. Puteți controla dispozitivul de la distanță și puteți vedea temperatura în orice moment.

Acest model generează un nivel de zgomot de până la 40 dB și dimensiunile sale aproximative sunt de 28 x 80 x 18,5 cm. Dacă sunteți îngrijorat de mediu, acest dispozitiv este cel potrivit, deoarece gazul frigorific pe care îl utilizați nu deteriorează stratul de ozon.

Înainte de a alege un nou aparat de aer condiționat, este important să luați în considerare nevoile dvs. pentru a vă asigura că este pe deplin funcțional.

Flexibilitate: Cu acest aer condiționat, veți putea răcori atmosfera vara și o puteți încălzi iarna.

Putere: Acest model are o putere termică nominală de 1400 W și o răcire de 1500 W.

Răcire: Acest dispozitiv folosește gaz refrigerant R-410A, care nu reprezintă o amenințare pentru stratul de ozon.

11. Aparat de aer condiționat mobil Star-Light 12000 BTU

Aparat de aer conditionat mobil Star-Light 12000 BTU
Vezi prețul

Dacă vă întrebați care este cel mai bun aparat de aer condiționat, trebuie mai întâi să știți foarte bine cum îl veți folosi și apoi să comparați caracteristicile acestuia pentru a vedea dacă îndeplinește cerințele dumneavoastră. Aparatul de aer condiționat Star-Light 12000 BTU oferă o soluție practică pentru răcirea camerei noastre datorită motorului său puternic de 1100 W.

Acest aparat de aer condiționat portabil practic este ideal dacă sunteți în căutarea unui produs care să-și poată schimba locația în funcție de nevoile dvs., prin urmare mobilitatea sa este foarte bună. Nu necesită instalări mari sau remodelare în casa ta, așa că instalarea este foarte simplă.

Sunetul pe care îl creează este destul de acceptabil, având în vedere că este un model portabil și are un motor foarte puternic, care ajută la actualizarea rapidă a mediilor de dimensiuni medii. Și dacă doriți doar să ventilați camera, puteți alege între trei viteze de putere.

La întrebarea ce aparat de aer condiționat să cumpăr? Trebuie să răspundem că cel mai bun mod de a dobândi un model bun este să îi cunoaștem funcțiile. Iată o listă a argumentelor pro și contra.

Puternic: Modelul are o capacitate maximă de răcire de până la 1100 de wați, astfel încât răcorește bine camera.

Flexibilitate: Capacitatea de a-l muta în funcție de nevoile dvs. este foarte utilă, mai ales dacă nu doriți să faceți reparații majore în casa dvs. pentru a instala un sistem de aer condiționat.

Eficient: Cu clasa energetică A, acest model este combinația perfectă de tehnologie și consum redus.

Ecologic: Acest aparat de aer condiționat inovator oferă utilizarea unui gaz frigorific R410A ecologic, care este ecologic și emite cantități minime de CO2.

12. Samsung Wind-Free

Samsung Wind-Free
Vezi prețul

Acest aparat de aer condiționat reușește să răcească cu ușurință spațiul în care este instalat, datorită faptului că are un motor de mare putere care primește clasificarea energetică a clasei A ++ și are în același timp 9000 BTU, pe care familia dvs. le va aprecia în zilele de vară. .

Interacțiunea cu dispozitivul și varietatea de funcții ne vor permite să-l folosim confortabil, funcționând inteligent, datorită conexiunii Wi-Fi. Acest produs practic include și trei filtre utile care curăță aerul, protejând sănătatea și sănătatea familiei tale.

Acesta este unul dintre cele mai bune modele de pe listă, produs de cunoscutul brand Samsung, care astăzi pentru mulți consumatori este cel mai bun brand de aparate de aer condiționat. Comparați următoarele argumente pro și contra pentru a afla mai multe despre acest produs extraordinar:

BTU: Acest produs are un 9000 BTU, ideal pentru răcirea fără probleme a unei camere de dimensiuni medii.

Eficiență: Acest model are un rating de energie rece A ++ și căldură A +, ceea ce vă va aduce beneficii, ajutându-vă să economisiți o parte din factura de energie electrică.

Silențios: Vă puteți odihni confortabil noaptea fără să vă faceți griji cu privire la zgomot, deoarece generează un zgomot maxim de 37 dB și minim 19 dB.

Smart: Acest model combină o eficiență ridicată și o tehnologie de ultimă generație cu un sistem inovativ de conectivitate Wi-Fi inteligent.

Contra

Imobilitate: Ca punct negativ, putem comenta că acest model nu permite transferul dintr-o cameră în alta, deoarece este un model mono-split care este integrat în perete.

13. Aer condiționat Toshiba DaiseiKai 6.5 RAS-B13N3KVP-E

Aer condiționat Toshiba DaiseiKai 6.5 RAS-B13N3KVP-E
Vezi prețul

Când căutăm cel mai bun aparat de aer condiționat de pe piață astăzi, vom găsi Toshiba DaiseiKai. Cu funcții antivirale și anti-miros și un motor foarte puternic, acest model devine o opțiune bună de cumpărare.

Acest model economic integrează o pompă practică de aer cald, care vă va ajuta să faceți față confortabil în zilele reci de iarnă și are un motor excelent care maximizează puterea de răcire în cel mai mic timp.

Filtrul IAQ a fost dezvoltat de Toshiba și este responsabil pentru purificarea și îmbunătățirea calității aerului, prevenind complet activitatea bacteriilor dăunătoare și a virușilor găsiți în mediu, asigurând sănătatea bună a familiei dumneavoastră.

Toshiba depune eforturi mari pentru a produce un aparat de aer condiționat care să ofere nu numai confort și putere, dar și grijă de sănătatea ta și a familiei tale.

Antivirus: Acest model răcește aerul din cameră în timp ce îl curăță, eliminând diferite tipuri de bacterii și virusul gripal din aer datorită filtrului IAQ.

Parfumuri: Previne formarea diferitelor ciuperci în cameră care provoacă miros urât prin acumularea de umiditate datorită controlului automat al temperaturii.

Putere:  Integrează un motor de 840 wați de putere rece și 950 de wați de căldură, care oferă o viteză mai mare pentru a atinge temperatura dorită.

Eficient: Acest produs are economii maxime de energie, primind o clasificare clasa A ++, care vă permite să economisiți la facturile de energie electrică.

Ghid pentru cumpărarea unui aparat de aer condiționat

Dacă sunteți unul dintre cei care locuiesc într-un oraș fierbinte, dar sunteți fascinați de faptul că casa este la fel de rece ca un frigider, veți înțelege foarte bine cât de important este să aveți un sistem de aer condiționat eficient în casa dvs., care să vă mențină familia proaspătă și protejată. Vrem să vă ajutăm în sarcina dificilă de a alege cel mai bun și cel mai economic model, așa că am pregătit un scurt ghid pentru cumpărarea celor mai bune aparate de aer condiționat, unde sunt cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le luați în considerare atunci când cumpărați unul dintre ele.

Puterea și eficiența

Printre principalele caracteristici pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți un nou aparat de aer condiționat se numără și puterea, deoarece determină în mare măsură eficiența dispozitivului pentru a atinge temperatura dorită, precum și utilizarea resurselor energetice. Această problemă este foarte importantă, mai ales dacă suntem conștienți de mediu sau dacă încercăm doar să ne reducem facturile la electricitate.

Pentru a determina puterea pe care un dispozitiv trebuie să o aibă pentru a fi funcțional pentru dvs., este important să cunoașteți BTU-urile oferite de dispozitivul de răcire. De aceea este foarte important să includem tehnologii de eficiență energetică și să nu generăm un consum ridicat. Companiile de aer condiționat sunt din ce în ce mai preocupate de mediu, așa că se străduiesc să producă aparate de uz casnic mai eficiente și să conserve resursele naturale.

În prezent, majoritatea aparatelor de uz casnic și a aparatelor de aer condiționat includ o etichetă energetică informațională, pe care toți consumatorii interesați trebuie să o ia în considerare cu atenție înainte de a face alegerea lor, care reflectă nivelul de eficiență energetică din clasa D, care este cel mai mic A +++, cel mai bun clasament din listă.

Versatilitate și manipulare

Aceste dispozitive au, de obicei, un control intuitiv și un acces ușor, astfel încât oferă o experiență de utilizare mai bună atunci când lucrează cu dispozitivul. În mod similar, trebuie avut în vedere faptul că piața oferă ambele modele, unul trebuie montat pe perete, iar celălalt sunt modele portabile care se pot deplasa cu ușurință prin casă sau birou și nu necesită niciun tip de instalare.

Modelele portabile includ roți pivotante practice în partea de jos, precum și mânere de transport care facilitează transferul aerului condiționat la domiciliu. Consumatorii sunt recunoscători că produsul oferă o mare flexibilitate de utilizare, astfel încât să puteți oferi o utilizare intensivă și completă a aparatului de aer condiționat.

Posibilitatea de a muta ușor și fără efort aparatul de aer condiționat este un plus în cazul în care aveți o casă mare sau trebuie să mutați dispozitivul dintr-o cameră în alta. Pe de altă parte, vă recomandăm să acordați atenție controlului acestuia și caracteristicilor suplimentare pe care le integrează, cum ar fi sistemele inteligente de conexiune wireless. În acest sens, veți găsi pe piață aparate de aer condiționat portabile și încorporate care pot fi controlate de pe telefonul dvs. mobil.

BTU

Ca în orice comparație a aparatelor de aer condiționat, valoarea unității BTU a dispozitivului joacă un rol major în soluția noastră, știind că măsoară cantitatea de încălzire sau răcire pe care dispozitivul o poate face în cameră. Se exprimă în unități termice britanice sau Btu. Este foarte necesar să cunoașteți această valoare înainte de a alege un model pentru casa dvs., deoarece aceasta va determina eficacitatea acesteia la atingerea temperaturii dorite în camera în care va fi instalată.

Pentru a avea o idee mai clară despre cât de mult BTU ar trebui să aibă aparatul de aer condiționat pentru a se putea răci, este necesar să țineți cont de dimensiunile camerei în care îl veți instala. Cu o formulă mică veți cunoaște BTU-ul necesar: mai întâi înmulțiți lungimea cu lățimea și înălțimea camerei, împărțiți rezultatul la două și adăugați trei zerouri la valoarea rezultată.

Valoarea BTU obținută determină intervalul dispozitivului, presupunând că pentru camere mici este recomandat un aparat de aer condiționat de 9000 BTU. Pe de altă parte, modelul de 12.000 BTU este ideal pentru camere mari, fără a uita că ferestrele și gurile de aerisire trebuie să fie bine sigilate.

recenzii aparate de aer condiționat

întrebări frecvente

Cum se încarcă aparatul de aer condiționat?

Mai întâi trebuie să determinați tipul de agent frigorific și ce conexiuni utilizează aparatul. Continuați să fixați furtunurile la orificiile de intrare ale sistemului, având în vedere că furtunul albastru detectează de obicei presiunea scăzută și este conectat la conducta de aspirație, în timp ce furtunul roșu indică presiunea ridicată.

Porniți aparatul de aer condiționat și lăsați-l să funcționeze timp de aproximativ 15 minute. După verificarea scurgerilor, adăugați lichidul de răcire încet și în cantități mici și, în cele din urmă, când aparatul este complet, opriți-l și deconectați furtunurile.

Ce fel de aparat de aer condiționat consumă mai puțină energie?

Este important să cunoașteți diferitele tipuri de aparate de aer condiționat care există pe piață, de la modele de ferestre, alternative mai puțin puternice, dar portabile, separare practică la modele centrale, ideale pentru magazine și hoteluri. Fiecare model are avantajele și dezavantajele sale, dar când vine vorba de economii de energie, aparatele de aer condiționat portabile conduc lista deoarece folosesc foarte puțină energie pentru a funcționa, mai ales dacă păstrați filtrele curate, ceea ce este recomandat să le curățați doar o dată pe an, ceea ce vă permite păstrați-le la fel cu întreținerea.

Cum se curăță aparatul de aer condiționat?

În primul rând, este necesar să opriți complet alimentarea și să opriți dispozitivul, apoi ridicați cu grijă capacul și scoateți filtrul, la care veți avea acces ușor. Continuați să atingeți filtrul pentru a îndepărta praful acumulat și apoi spălați-l complet cu apă și săpun. Lăsați-l să se usuce și puneți-l așa cum a fost. Mergeți la compresor, care ar trebui instalat în exteriorul camerei și, de asemenea, nu ar trebui să existe praf, așa că vom continua cu o perie pentru a îndepărta toată murdăria care s-a acumulat pe corp. Amintiți-vă că piața oferă câteva substanțe chimice spumante care se curăță automat după aplicare.

Unde să arunci un aparat de aer condiționat?

Principalii poluanți ai aparatelor de aer condiționat de eliminare sunt substanțe precum uleiurile și gazele despre care se crede că contribuie la încălzirea globală și la epuizarea ozonului, astfel încât reciclarea și mutarea agentului frigorific în depozitarea externă utilizând echipamente specializate este crucială. pentru a evita degajarea de gaze în atmosferă. Poate fi reciclat la un centru de service sau trimis înapoi la o stație de reciclare pentru reutilizare.

De ce curge apa din aparatul de aer condiționat?

Rețineți că prezența apei în aparatul de aer condiționat nu înseamnă întotdeauna că este cauzată de un defect, ci și că acest lucru este normal, accentuând vara și cele mai fierbinți zile din cauza condensului. Agentul frigorific care circulă în interiorul schimbătorului de căldură al dispozitivului și care răcorește aerul la o temperatură sub temperatura ambiantă, care este apoi amestecat și duce la umezeală, care este concentrată și cade în tigaia de scurgere pentru a se scurge din furtunul de evacuare.

Cum se folosește aerul condiționat

Aparatele de aer condiționat au devenit parte a aparatelor noastre de bază de acasă, deoarece ne ajută să obținem o temperatură confortabilă în casa noastră, mai ales atunci când trecem printr-un sezon foarte cald sau foarte rece. Având în vedere varietatea mare de modele disponibile pe piață, am pregătit un mic manual care explică modul de instalare și utilizare a unui aparat de aer condiționat.

Determinați locația

Mai întâi, trebuie să determinați unde veți instala dispozitivul. Rețineți că cantitatea de BTU sau puterea generată de aparatul de aer condiționat determină spațiul sau intervalul de eficiență. Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoașteți dimensiunile camerei în care doriți să instalați produsul. De asemenea, este necesar să acordați atenție măsurilor unității interioare pentru a asigura o asamblare adecvată.

Organizați conținutul pachetului

Înainte de instalarea dispozitivului, este important să vă asigurați că conținutul pachetului este complet, deoarece absența oricărei piese sau accesorii poate duce la probleme în timpul funcționării. Într-un loc liber din casă, așezați cutia pe unitatea interioară, apoi deschideți-o și scoateți tot conținutul în mod organizat. Amintiți-vă că acest lucru necesită puțină muncă acasă pentru ao instala, cel mai bine este să apelați un specialist pentru a efectua o instalare adecvată și pentru a evita orice risc.

Porniți dispozitivul

Odată ce ați instalat aparatul de aer condiționat, trebuie să continuați să porniți și să reglați temperatura dorită folosind panoul de control sau telecomanda. Este important să știm că mai multe studii au stabilit temperatura medie ideală între 24 și 26 de grade Celsius, dar trebuie să luăm în considerare și faptul că numărul de persoane din cameră crește temperatura camerei, deci având în vedere acest lucru ar trebui pentru a regla temperatura dorită.

Completează rezultatul dispozitivului

Pentru a asigura funcționarea eficientă a sistemului de aer condiționat, este important să verificați dacă ușile și ferestrele sunt izolate corespunzător. Acest lucru va ajuta la atingerea temperaturii dorite, deoarece se evită scurgerile de aer. De asemenea, puteți pune perdele sau copertine exterioare pentru a evita lumina directă a soarelui.

Programați dispozitivul

Este recomandat să utilizați funcția de programare din mai multe motive, de aceea este recomandat să planificați orele de utilizare. Utilizarea unui sistem de oprire automată vă va ajuta să reglați consumul de energie electrică, deoarece timpul de utilizare a aparatului va fi controlat, având în vedere că, cu doar 10 minute de funcționare, se realizează o aer condiționat adecvat. Pe de altă parte, vă oferă un grad ridicat de securitate, deoarece oprește automat dispozitivul.

Efectuați întreținerea

În cele din urmă, este recomandabil să efectuați întreținerea adecvată a dispozitivului cât mai des posibil pentru a asigura performanțe optime. La rândul său, aceasta prelungește durata de viață a aparatului de aer condiționat, deoarece este necesară reîncărcarea gazelor frigorifice utilizate de produs.

Recenzii RO
Logo
Compara articole
  • Total (0)
Comparaţie
0
Shopping cart