8 Mai bune Aparate de vidat din România

A avea o aparat de vidat acasă pentru a depozita alimentele în frigider sau congelator este esențială pentru a menține produsele mai proaspete pentru o lungă perioadă de timp. 

Aspiratoarele economisesc timp și bani și merită să aveți unul acasă. În plus, sunt folosite de profesioniști în măcelărie, ospitalitate etc.

Care sunt cele mai bune aparat de vidat?

De fapt, cele mai bune aparate pot tripla durata de valabilitate a alimentelor crude și gătite. Sunt potrivite pentru carne, pește, legume, supe, piureuri, leguminoase etc.

Am făcut cercetările necesare și am selectat mai multe modele care și-au dovedit calitatea.

1. Aparat de vidat Livoo DOM420

Aparat de vidat Livoo DOM420
Vezi prețul

Dacă sunteți unul dintre cei cărora le place să investească în produse cu calitate, eficiență și garanție, acest model este doar pentru dvs. Livoo DOM420 oferă aspirare complet automată, care vă va permite să împachetați cu mai puțin efort și mai multă plăcere. În plus, acest model vă oferă o soluție la una dintre cele mai mari probleme ale dispozitivelor de vid. Datorită capacității sale de depozitare pe verticală, îl puteți păstra în orice dulap de bucătărie.

Dacă încă nu sunteți sigur ce mașină de vid alegeți, știți că acest model include trei viteze de vid. În acest fel puteți utiliza pungi și recipiente de diferite dimensiuni. De asemenea, înseamnă, de asemenea, că puteți stoca orice tip de mâncare. Ude, uscate sau delicate, le veți putea păstra proaspete mai mult timp.

2. Aparat de vidat Rommelsbacher, plastic, negru/argintiu

Aparat de vidat Rommelsbacher, plastic, negru/argintiu
Vezi prețul

Rommelsbacher are o putere de 140 wați, nu este unul dintre cele mai puternice modele de pe piață, dar conform tuturor celor care au ales jugul funcționează impecabil.

Există diferite grade de aspirare, precum și un buton de oprire, care este folosit destul de des în ambalarea alimentelor moi. În plus, are control electronic al temperaturii pentru o calitate optimă la ambalarea produselor.

Designul său este foarte practic, deoarece lățimea rolei este de 30 cm și permite utilizarea acestuia cu pungi mici și mari. Este, de asemenea, un model compact, potrivit pentru bucătăriile mici, fără spațiu inutil.

 Include 10 pungi de vid.

3. Aparat de vidat alimente DO327L, Putere 120 W

Aparat de vidat alimente DO327L, Putere 120 W
Vezi prețul

Este posibil să nu aibă atât de multe funcții ca și cea anterioară, dar utilizatorii sunt destul de fericiți. Are control electronic, precum și un mod de impuls, ceea ce face sigilarea alimentelor delicate mult mai sigură prin ajustarea forței de vidat, care împiedică să fie zdrobite.

Printre cele mai bune etanșatoare cu vid este acest model, care include și o tavă detașabilă. Acest lucru vă va permite să îndepărtați lichidele și resturile mult mai ușor, deoarece alimentele care se blochează se vor colecta în el. Tot ce trebuie să faceți este să scoateți tava și să o clătiți sub apă caldă curentă. Dar cea mai bună parte este că poate fi stocată orizontal sau vertical, în funcție de ceea ce aveți nevoie în acest moment. Apropo, atunci când cumpărați mașini de vid, cele mai multe dintre ele vor include role cu pungi și cuțite.

4. Aparat de vidat alimente DO331L ,Putere 130 W

Aparat de vidat alimente DO331L ,Putere 130 W
Vezi prețul

Comparativ cu alte modele, acesta este mai puternic și mai greu. Acesta are un motiv întemeiat. Acest model este fabricat din oțel inoxidabil. În interior are un suport pentru rulouri cu pungi, iar în exterior cu un cuțit, care facilitează ambalarea finală a alimentelor.

Odată cu achiziționarea acestui aparat, veți primi și pungi cu fermoar, care sunt mult mai eficiente în menținerea alimentelor proaspete. În ceea ce privește procesul de ambalare, o lampă de identificare va arăta momentul exact când începe procesul și când se termină. Deci, veți fi siguri când se termină exact sigilarea.

5. Aparat de vidat automat Macom, Macom Forever Fresh, inox, multicolor

Aparat de vidat automat Macom, Macom Forever Fresh, inox, multicolor
Vezi prețul

Dispozitivul de ambalare a alimentelor Macom este o alegere ideală datorită etanșării sale puternice și rapide.

Un model robust, simplu, care funcționează automat. Puteți controla funcțiile sale de la butoanele de pe panoul de control, care are și lumini indicatoare.

Macom Forever Fresh are mai multe moduri de etanșare, unul dintre cele mai interesante fiind așa-numita „etanșare moale”.

Are o capacitate mare de aspirație. Cei 175 de wați ai săi sunt suficienți pentru a sigila eficient alimentele ambalate. Pentru prăjituri și alte alimente moi, puteți utiliza modul „moale” pentru a controla rata de pompare a aerului pentru a evita deformarea alimentelor.

Nu numai că stochează alimente în pungi de vid, ci include și un accesoriu pentru etanșarea etanșă a recipientelor.

6. Aparat pentru vidat Masterpro, Foodies, inox

Aparat pentru vidat Masterpro, Foodies, inox
Vezi prețul

Vrei ca ambalajul tău să arate profesional, nu există altă opțiune. Trebuie să cumpărați un Masterpro. Un model care se remarcă prin productivitatea ridicată, funcționarea ușoară și rezultatele perfecte pe care le obține. Dacă adăugați 130 de wați de putere la aceasta, veți descoperi că acesta este unul dintre dispozitivele cu cea mai bună valoare pentru bani.

Dar asta nu este tot. De asemenea, are o lamă încorporată care vă va permite să pieptănați geanta la sfârșitul procesului. De asemenea, oferă extracție, astfel încât să puteți păstra produsele de gătit într-o cutie proaspătă pentru o prospețime mai lungă.

7. Aparat de vidat Adler AD 4484

Aparat de vidat Adler AD 4484
Vezi prețul

Adler AD 4484 este un dispozitiv potrivit pentru conservarea alimentelor, economisind spațiu, timp și, de asemenea, nu trebuie să arunci mâncarea.

Este fabricat din plastic de calitate și oțel inoxidabil și are două moduri disponibile de ambalare sub vid și funcție de impuls.

Butoanele panoului de control sunt moi la atingere, iar luminile cu LED-uri facilitează utilizarea acestuia.

Are o putere de 130 de wați și durează doar câteva secunde pentru a atinge temperatura necesară pentru a fi eficient și a sigila complet alimentele din pungă. Puterea sa este între parametrii normali pentru acest tip de mașină.

8. Aparat De Vidat Alimente Zass Zvs 02

Aparat De Vidat Alimente Zass Zvs 02
Vezi prețul

Pentru toți cei care doresc întotdeauna să economisească bani, modelul Zass Zvs 02 este perfect. Cu această mașină, veți economisi bani și veți avea un dispozitiv suficient de eficient. Nu există caracteristici precum modelele pe care le-am menționat mai sus, dar pentru prețul la care este vândut, este o alternativă excelentă.

Mașina de ambalare de legume și fructe poate fi returnat gratuit in 14 zile de la primirea coletului. Perfect pentru sigilarea legumelor tari, precum morcovii sau bucățile de pepene verde, care uneori pot deveni o adevărată pacoste.

Ce este mai exact un aparat de vidat?

Model de uz profesional sau de uz casnic, un dispozitiv de etanșare cu vid este un dispozitiv care aspiră aerul dintr-un pachet de plastic etanș și umed pentru a crește durata de valabilitate a alimentelor din acesta. Îndepărtarea oxigenului din ambalaj previne dezvoltarea bacteriilor responsabile de descompunerea și deteriorarea alimentelor.

aparat de vidat pareri

Cum functioneaza

În general, dispozitivele de etanșare sub vid au două funcții, prima pentru aspirație și a doua pentru etanșare. De asemenea, funcțiile pot fi realizate separat, deoarece o pungă poate fi sigilată cu mașina fără a aspira aer, această funcție poate fi selectată manual cu butoanele de pe panoul de control.

Dacă doriți ca aparatul să îndeplinească ambele funcții, trebuie să plasați pachetul în poziția corectă, să închideți capacul și apoi să apăsați butonul corespunzător.

Aparatul va începe să elimine aerul din interiorul pungii, după care va face ca cele două părți ale pungii să se lipească împreună cu părțile fierbinți, împiedicând pătrunderea aerului.

Tipuri

 • Acasă : Acesta este un electrocasnic, oferit de obicei la un preț scăzut. Mâncarea este plasată într-o pungă de vid, a cărei deschidere este conectată la dispozitiv pentru a elimina aerul. Perfect potrivit pentru prepararea mâncărurilor de iarnă și conservelor.
 • Profesional:  Acest tip poate fi definit ca cel mai bun dispozitiv de etanșare sub vid datorită vitezei cu care efectuează procesul. De fapt, este mult mai puternic decât speciile anterioare. Se compune dintr-un compartiment etanș în care sunt plasate pungi și alimente.

Ambele tipuri necesită achiziționarea de pungi de vid, pe care le puteți găsi în majoritatea supermarketurilor.

Ghid de cumpărare

Înainte de a face alegerea finală, trebuie să luați în considerare mai mulți factori pentru a ști cum să alegeți cel mai bun model. Primul lucru este performanța, ceea ce înseamnă cât de puternic este produsul. Puterea este măsurată în wați și este reprezentată de litera „W”. Majoritatea mașinilor variază între 100 și 200 de wați. Cel mai bine ar fi să aveți minimum 110-120, astfel încât să puteți fi siguri că va funcționa corect.

aparat de vidat Tefal

Diverse funcții

Nu veți beneficia mult dacă aparatul oferă doar o funcție de etanșare. De aceea, există nenumărate modele pe piață care au caracteristici suplimentare. Ele diferă în funcție de marcă, preț și performanță oferite. Iată principalele caracteristici de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți:

 • Ambalaje alimentare lichide
 • Sigilarea alimentelor uscate
 • Mod puls (pentru alimente mai delicate)
 • Funcția de container

Accesorii suplimentare

În plus, rețineți accesoriile opționale încorporate în aparat din fabrică. Multe dintre ele au suporturi pentru saci, iar unele includ un cuțit în față, recipiente termice, tuburi de vid, printre multe altele. Este clar că cu cât aparatul are mai multe accesorii încorporate, cu atât va fi mai util. Așadar, rețineți acest lucru ori de câte ori vă gândiți să cumpărați un anumit model.

Metoda de depozitare

Cele mai multe etanșatoare cu vid sunt mari. Au o lățime de aproximativ trei sau patru plăci, așezate una lângă alta. Aceasta poate fi o problemă pentru unii oameni, deoarece este foarte dificil să găsești un loc potrivit pentru depozitarea acestora. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că există modele care pot fi stocate orizontal și vertical. Acest lucru vă va permite să înclinați aparatul și să fiți siguri că nu veți deteriora componentele majore.

Preț

Prețul a fost întotdeauna unul dintre factorii cheie. Fiecare cumpărător îi place să plătească mai puțin. Cu toate acestea, ar trebui să știți că nu toate cele ieftine sunt bune. Puteți găsi un model ieftin și eficient, precum și unul care este foarte scump și care nu funcționează suficient de bine. Cel mai bine este să căutați un dispozitiv care să aibă un raport preț / calitate perfect.

depozitare adecvată a alimentelor

Economisiți folosind un aparat de vidat

A avea o mașină cu funcție uscată și umedă vă permite să salvați o mulțime de lucruri:

 1. În cumpărăturile de zi cu zi, putem profita de ocazie pentru a cumpăra produse la promoție și a le consuma mai târziu, oricând dorim.
 2. În frigider și congelator, alimentele ambalate sub vid ocupă mai puțin spațiu.
 3. Economisim bani pentru că mâncarea nu se va strica niciodată.

Ce alimente pot fi păstrate cu un sigilator sub vid?

Cele mai bune etanșatoare cu vid servesc la prevenirea proceselor prelungite de oxidare în aproape toate tipurile de alimente. Vorbim, de exemplu, despre carne, pește, legume, leguminoase și chiar mâncăruri deja pregătite sau marinate. Fructele pot fi conservate și în acest fel, deși trebuie așezate în forme pentru a evita zdrobirea lor la îndepărtarea aerului.

Cu toate acestea, există alimente care nu pot fi conservate în acest fel, chiar dacă am cumpărat cel mai bun sigilator cu vid. Acesta este cazul, de exemplu, cu ciuperci, broccoli, varză de Bruxelles și conopidă. Acest lucru se datorează în principal faptului că în timp aceste produse emit gaze care, în ciuda faptului că sunt în vid, le determină să putrezească.

Tefal

Întreținere și funcționare corectă

Fie că am investit într-un model scump sau unul ieftin, va trebui să-l curățăm după fiecare utilizare. Aici vom oferi câteva sfaturi interesante pentru întreținerea și funcționarea dispozitivului:

 1. Dacă dispozitivul de etanșare cu vid nu are o funcție umedă, puteți ambala lichide care au fost congelate în prealabil. Acest lucru este foarte important deoarece lichidele pot deteriora grav pompa de aspirație.
 2. Nu umpleți excesiv sacii pentru a evita problemele de etanșare. Lăsați cel puțin 5 cm liberi în partea de sus a ambalajului.
 3. Folosiți o cârpă umedă pentru a curăța rămășițele benzii de etanșare, a garniturilor de cauciuc și a panoului metalic. Nu folosiți detergenți puternici sau obiecte ascuțite pentru a îndepărta petele.
 4. Chiar dacă aveți un model cu protecție împotriva supraîncălzirii, este bine să așteptați cel puțin 1 minut între o geantă și alta.
 5. Păstrați aparatul într-un loc uscat când nu îl folosiți.

Marci celebre

foodsaver

Cu o prezență în America de Nord, Asia și Europa, marca FoodSaver a obținut recunoașterea dedicată exclusiv proiectării și comercializării mașinilor de vid. Catalogul lor de produse este extrem de divers, aparate de înaltă calitate și cele mai noi tehnologii.

Silvercrest

Marca SilverCrest se caracterizează prin oferirea de etanșatoare automate și manuale cu vid de foarte bună calitate și la prețuri foarte accesibile, comparativ cu alte mărci. Aparatele de la acest producător sunt foarte populare datorită caracterului practic și durabilității lor.

Recenzii RO
Logo
Compara articole
 • Total (0)
Comparaţie
0
Shopping cart